3 ting du skal huske på, inden du køber et hus

Flere og flere danskere har oplevet at få flere penge mellem hænderne, igennem de seneste år. Opsvinget i den almene danskers økonomi, har også gjort at flere og flere danskere har fået råd til at købe hus. At købe et hus er en rigtig stor ting for de fleste. Til dels fordi at man gældsætter sig for x antal millioner, men også for at men er gået fra at være lejer, til at eje sit eget hjem. Det kan dog være en stor mundfuld at skulle sætte sig ind i alle de ting der hører med, når man køber hus. Derfor har vi skrevet denne artikel, for at give dig nogle gode råd med på vejen og minde dig om 3 ting, som er vigtige at huske, inden man skriver under.

Find en boligadvokat

Inden du omsætter din tanker til handling, så er det en god idé at finde en god boligadvokat, som kan bistå dig hele vejen igennem processen. Deres erfaring og ekspertise er guld værd og kan være det der gør, at du ikke ender i en situation du ikke kan overskue, og værste fald ender med at købe katten i sækken. En boligadvokat kan hjælpe og rådgive dig om alt lige fra kontrakten, realkreditlån, og være ved den side og repræsentere dig, i tilfælde af at der skulle opstå uenigheder af den eller den anden art. Ved at have en boligadvokat involveret, står man rigtigt stærkt i forhold til eventuelle uenigheder, ligesom man bliver passet på hele vejen igennem forløbet.

Husk tilstandsrapporten

En af de vigtigste ting man skal huske på, og sørge for er i orden, er husets tilstandsrapport. En tilstandsrapport er vigtigt, for at den indeholder informationer om husets tilstand generelt, men også udspecificeret, som f.eks. hvordan er tagets tilstand – er der brug for at det bliver skiftet? Eller hvordan er fundamentets tilstand, eller ydermurenes tilstand? Er du i tvivl om tilstandsrapportens validitet, så har du mulighed for at få udført din egen. Snak med din advokat om det, eller klik dig ind på tilstandsrapport-pris.dk, hvor du kan modtage 3 tilbud på at få udført en tilstandsrapport.

Snak med naboerne

Et godt råd, som mange enten undervurderer eller slet ikke tænker på, er at tale med de andre beboere på vejen eller i området. Nogle af dem har sikkert boet der i mange år og har derfor været vidne til eventuelle reparationer eller udbedringer på huset. Det kan også være at de har en idé om hvordan sælger har behandlet sit hus og sin grund, generelt set. Hvis haven har været fyldt med affald, er det en god idé at få undersøgt om jorden har taget skade, på den eller den anden måde. Det kan også være at der blevet røget igennem, indenfor i huset, som man så blot har dækket med noget maling og noget luftrenser. Det kan også være at naboerne kan berettet om hvor gode naboer sælger har været og hvor godt de har passet på deres hus. Det finder du kun ud af, hvis du tager en snak med de forskellige naboer i området.

Skriv en kommentar